Sıfır Atık Projesi Yarışmasında Okulumuz İl Birincisi Oldu

Sıfır Atık Projesi; geri dönüşümün yeniden kullanım, tasarım değişikleri, atık ayrıştırma ve geri kazanım gibi uygulamaların projenin önemli bileşenleri arasında yer alması nedeniyle Sıfır Atık Yarışması ile öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak, yaratıcı ve yenilikçi, çözümler geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. Sıfır Atık Projesi ile çevresel sürdürülebilirliği desteklemek, doğal kaynakların korunması ve atık yönetimin daha verimli hale getirilmesi hedeflemektedir.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce ülkemiz genelinde tüm resmi ve özel okullar arasında ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması'' ve ''Sıfır Atık Projesi Yarışması'' düzenlenmiş olup Öğrencimiz Görkem Poyraz ÖZSOMUNCU tarafından hazırlanan ''Meyve Kurutma Makinesi'' isimli proje en yüksek puanı alarak İl Birincisi olarak Ankara'da yapılacak yarışmada ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

20.03.2024 72